Kalithies News

Για το καλό του τόπου μας δεν κλείνουμε τα μάτια μας στα προβλήματα.

Επικοινωνία στήν ηλεκτρονική μας διεύθυνση kalithies_news@yahoo.gr


Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Χέρι στη βουλευτίνα για το τσιγάρο


Χέρι στη βουλευτίνα για τις τζούρες
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 12 Μαρτίου 2011, 17:42

Δ. Κ.

Μετά από εννιά μήνες στέρησης, η βουλευτίνα της Νέας Δημοκρατίας Μίκα Ιατρίδου θέλησε να απολαύσει με το καφεδάκι της κι ένα τσιγαράκι στο καφενείο της Βουλής. Πριν από λίγο καιρό έφερε στον κόσμο ένα πανέμορφο αγοράκι και είπε, επιστρέφοντας στην πολιτική δράση, να το ρίξει και λίγο έξω, κάνοντας και καμιά κατάχρηση, σαν αυτή του καπνίσματος.

Για κακή της τύχη όμως και πριν προλάβει να κάνει δυο τζούρες, μπαίνει στο καφενείο ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, ο οποίος έδειξε ότι δεν αστειεύεται στο θέμα της απαγόρευσης του καπνίσματος στους κλειστούς χώρους.

Σε έντονο ύφος, ο κύριος Πετσάλνικος υπενθύμισε στη βουλευτίνα ότι το μοναδικό σημείο που μπορεί να καπνίσει κάποιος είναι έξω από το καφενείο στον προαύλιο χώρο, όπου υπήρχαν και σταχτοδοχεία.

Εκείνη προσπάθησε να καλύψει στους καπνούς την ντροπή της, αλλά η σύσταση είχε γίνει. Οι συνάδελφοί της, βέβαια, προσέτρεξαν να τη στηρίξουν, λέγοντας πως η βουλευτίνα απουσίαζε εννιά μήνες λόγω εγκυμοσύνης και δεν γνώριζε για την απαγόρευση ακόμη και στον άλλοτε χώρο των καπνιζόντων.

Σήμερα, όμως, κατά τη διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας για τους όρους δόμησης εκτός σχεδίου πόλης, ο πρόεδρος δεν πέρασε από το καφενείο της Βουλής.

Θα έβλεπε τον σύντροφό του στο κόμμα και αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού, Τηλέμαχο Χυτήρη, να βγάζει καπνούς από τα αυτιά.

Ντουμάνι παντού…

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 12 Μαρτίου 2011, 17:42

APO--> zougla.gr

(Kalithies History)


Το παραδοσιακό παραλιακό χωριό των Καλυθιών είναι το μέρος που θα ανακαλύψετε ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής ιστορίας στο νησί της Ρόδου. Βρίσκεται στην ανατολική άκρη του νησιού, 13 χιλιόμετρα από την πόλη της Ρόδου και μόνο 2 χιλιόμετρα απόσταση από το ξέφρενο Φαληράκι. Στο γοητευτκό αυτό χωριό θα βρείτε γραφικά μοναστήρια, καθώς και ένα σπήλαιο, όπου μαρτυρούνται τα πρώτα ίχνη ανθρώπινης παρουσίας και η εξέλιξή τους στην Ρόδο.

Περπατώντας τα στενά δρομάκια και ανάμεσα στα πολλά μνημεία της περιοχής, θα εκπλαγείτε όταν διαπιστώσετε ότι χρονολογούνται στον 13ο αιώνα, όταν το χωριό αναφερόταν ακόμα ως "Καλαθιές" από το φυτό "κολυτέα" που φύτρωνε στην περιοχή.

Αξιοθέατα στις Καλυθιές υπάρχουν πολλά: η εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος με το εικονοστάσι από τον 16ο αιώνα, το Μοναστήρι της Ελεούσας με τα δύο του οικόσημα από τον καιρό των Ιπποτών και με τις εντυπωσιακές αγιογραφίες, στην δυτική πλευρά του χωριού.
Περπατήστε στα ήσυχα στενά δρομάκια και αυτά θα σας οδηγήσουν στην εκκλησία του Τίμιου Σταυρού, περιτριγυρισμένη από παλιά καφενεία - πάρτε έναν καφέ και χαλαρώστε για λίγο με την θέα του χωριού μπροστά στα πόδια σας, γιατί η εξερεύνηση δεν τέλειωσε ακόμα...

Πολύ κοντά στις Καλυθιές μην παραλείψετε το πολύτιμο θέαμα του σπηλαίου της Καλαμονιάς με τους σταλακτίτες και τα παλαιότερα μέχρι σήμερα γνωστά ανθρώπινα ίχνη της Νεολιθικής Εποχής (5000 - 3700 π.Χ).
Μην χάσετε ακόμα την επιβλητική ακρόπολη του Σαραντάπηχου και το Ερημόκαστρο με το μεγάλο τείχος του σε ψηλό σημείο, από το οποίο ωστόσο κανένα κτίσμα δεν έχει διασωθεί.

Ο Ζαμπίδης διέλυσε τον Τούρκο Ali Gunyar


Ο Μιχάλης Ζαμπίδης δεν στενοχώρησε το παθιασμένο κοινό, καθώς εξουδετέρωσε τον Ali Gunyar.
Οι 7.000 θεατές που συγκεντρώθηκαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας απαίτησαν την νίκη του Iron Mike και τελικά την πήραν. Ο ολλανδικής καταγωγής Τούρκος παρέμεινε ανταγωνιστικός στους πρώτους τρεις γύρους, αλλά στη συνέχεια κατέρρευσε.

Το ελληνικό kick boxing έζησε ανεπανάληπτες στιγμές, αφού η νίκη του Ζαμπίδη συνδυάστηκε με την επιεικώς συγκλονιστική παρουσία του κόσμου.