Kalithies News

Για το καλό του τόπου μας δεν κλείνουμε τα μάτια μας στα προβλήματα.

Επικοινωνία στήν ηλεκτρονική μας διεύθυνση kalithies_news@yahoo.gr


Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

(Kalithies History)


Το παραδοσιακό παραλιακό χωριό των Καλυθιών είναι το μέρος που θα ανακαλύψετε ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής ιστορίας στο νησί της Ρόδου. Βρίσκεται στην ανατολική άκρη του νησιού, 13 χιλιόμετρα από την πόλη της Ρόδου και μόνο 2 χιλιόμετρα απόσταση από το ξέφρενο Φαληράκι. Στο γοητευτκό αυτό χωριό θα βρείτε γραφικά μοναστήρια, καθώς και ένα σπήλαιο, όπου μαρτυρούνται τα πρώτα ίχνη ανθρώπινης παρουσίας και η εξέλιξή τους στην Ρόδο.

Περπατώντας τα στενά δρομάκια και ανάμεσα στα πολλά μνημεία της περιοχής, θα εκπλαγείτε όταν διαπιστώσετε ότι χρονολογούνται στον 13ο αιώνα, όταν το χωριό αναφερόταν ακόμα ως "Καλαθιές" από το φυτό "κολυτέα" που φύτρωνε στην περιοχή.

Αξιοθέατα στις Καλυθιές υπάρχουν πολλά: η εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος με το εικονοστάσι από τον 16ο αιώνα, το Μοναστήρι της Ελεούσας με τα δύο του οικόσημα από τον καιρό των Ιπποτών και με τις εντυπωσιακές αγιογραφίες, στην δυτική πλευρά του χωριού.
Περπατήστε στα ήσυχα στενά δρομάκια και αυτά θα σας οδηγήσουν στην εκκλησία του Τίμιου Σταυρού, περιτριγυρισμένη από παλιά καφενεία - πάρτε έναν καφέ και χαλαρώστε για λίγο με την θέα του χωριού μπροστά στα πόδια σας, γιατί η εξερεύνηση δεν τέλειωσε ακόμα...

Πολύ κοντά στις Καλυθιές μην παραλείψετε το πολύτιμο θέαμα του σπηλαίου της Καλαμονιάς με τους σταλακτίτες και τα παλαιότερα μέχρι σήμερα γνωστά ανθρώπινα ίχνη της Νεολιθικής Εποχής (5000 - 3700 π.Χ).
Μην χάσετε ακόμα την επιβλητική ακρόπολη του Σαραντάπηχου και το Ερημόκαστρο με το μεγάλο τείχος του σε ψηλό σημείο, από το οποίο ωστόσο κανένα κτίσμα δεν έχει διασωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου