Kalithies News

Για το καλό του τόπου μας δεν κλείνουμε τα μάτια μας στα προβλήματα.

Επικοινωνία στήν ηλεκτρονική μας διεύθυνση kalithies_news@yahoo.gr


Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Ανοδικά φέτος ο τουρισμός


Την πεποίθηση ότι ο ελληνικός τουρισμός θα κινηθεί ανοδικά φέτος τόσο σε επίπεδο αφίξεων όσο και εσόδων εξέφρασε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης.

Ο υφυπουργός δήλωσε ότι αυτό είναι το μήνυμα που έλαβε από το σύνολο των αγορών στο πλαίσιο των πρόσφατων ταξιδιών που πραγματοποίησε με στόχο την προώθηση του τουριστικού προϊόντος.

Με τελευταίο του σταθμό το Μαϊάμι στάθηκε στην αύξηση που αναμένεται στον κλάδο της κρουαζιέρας ως αποτέλεσμα επαφών με παράγοντες του χώρου, ενώ αναφερόμενος στο αγκάθι της έλλειψης αεροπορικών συνδέσεων με τις ΗΠΑ εξέφρασε την πίστη ότι, από του χρόνου τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι εντός τριμήνου τρεις με τέσσερις εταιρείες του τουριστικού κλάδου θα δηλώσουν την Ελλάδα ως χώρα εκκίνησης των δραστηριοτήτων τους σημειώνοντας ότι είναι σοβαρές εταιρείες με ποιοτικό πελατολόγιο, καθώς και ότι το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις μεγάλες εταιρείες όπου και δίνεται το βάρος των πρωτοβουλιών.

Αναφερόμενος στην αναμενόμενη σημαντική αύξηση φέτος ο κ. Νικητιάδης υπογράμμισε ότι σημασία έχει η συνέχιση της ίδιας πορείας και η τοποθέτηση γερών θεμελίων ώστε “να πάει πολύ ψηλά ο ελληνικός τουρισμός”.

http://www.newskosmos.com