Kalithies News

Για το καλό του τόπου μας δεν κλείνουμε τα μάτια μας στα προβλήματα.

Επικοινωνία στήν ηλεκτρονική μας διεύθυνση kalithies_news@yahoo.gr


Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο


Ο 70χρονος Μεξικανός μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών Κάρλος Σλιμ Ελού, με περιουσία που αγγίζει τα 53,5 δισεκατομμύρια δολάρια είναι και φέτος ο επικεφαλής της λίστας Forbes, που περιλαμβάνει κατά σειρά πλούτου, όλους τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη. Η λίστα διέρρευσε στον Τύπο ενώ το περιοδικό αναμένεται να την ανακοινώσει μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Τον Σλιμ ακολουθούν ο Μπιλ Γκέιτς με 53 δισεκατομμύρια δολάρια κι ο επίσης Αμερικανός Γουόρεν Μπάφετ με 47 δισεκατομμύρια δολάρια. Η περιουσία του Σλιμ αυξήθηκε κατά 18,5 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε ένα χρόνο καθώς οι μετοχές της εταιρίας του America Mobil ανέβηκαν κατά 35%, το ίδιο διάστημα. Ο Μπιλ Γκέιτς υπολογίζεται ότι διέθεσε σε φιλανθρωπικές οργανώσεις 28 δισεκατομμύρια δολάρια, γεγονός που τον έφερε στη δεύτερη θέση της λίστας.

Στη λίστα προστέθηκαν 97 νέοι δισεκατομμυριούχοι εκ των οποίων 27 προέρχονται από την Κίνα. Για πρώτη φορά φέτος υπάρχουν στη λίστα δισεκατομμυριούχοι από τη Φιλανδία και Πακιστάν, ενώ για πρώτη φορά η Κίνα βρίσκεται στη δεύτερη θέση πίσω από τις ΗΠΑ στον αριθμό δισεκατομμυριούχων, καθώς διαθέτει φέτος 89. Ακολουθεί η Ρωσία με 62 ενώ 11 χώρες διπλασίασαν τον αριθμό των δισεκατομμυριούχων τους.

Καθαρισμός παραλιών Ρόδου


Ο Δήμος Ροδίων καλεί όλους τους εθελοντές να δώσουν το παρόν στον καθαρισμό όσο το δυνατόν περισσότερων παραλιών του νησιού.

"Καλούμε όλους τους συλλόγους, σωματεία, ομάδες και οργανώσεις να συμμετάσχουν ενεργά στην προσπάθεια αυτή. Δηλώστε την ομάδα σας και το συντονιστή της, το χώρο και ποια από τις δύο μέρες θέλετε να δραστηριοποιηθείτε στο τηλέφωνο 22410-43086 μέχρι 14 Μαρτίου 2011. Όσοι επιχειρηματίες ή επιτηδευματίες θέλουν να συμμετάσχουν με οποιοδήποτε τρόπο μπορούν να το κάνουν στο ίδιο τηλέφωνο μέχρι τις 21 Μαρτίου 2011. Γιατί όλοι μαζί μπορούμε!", αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου.

Τα “πορνό” βλάπτουν σοβαρά την υγεία


Μεγάλη μελέτη για τη στύση και το πορνό, πραγματοποίησαν Ιταλοί επιστήμονες. Πώς η υπερβολική παρακολούθηση πορνό μπορεί να οδηγήσει σε σεξουαλική ανορεξία και απώλεια στύσης.

Το υπερβολικό πορνό στο ιντερνέτ δεν κάνει μόνο κακό στα ματιά αλλά και στη στύση διαπίστωσε ομάδα Ιταλών επιστημόνων.

Σύμφωνα με τη μελέτη η συνεχείς ενασχόληση με "καλλιτεχνικές ταινίες" προκαλούν απώλεια στην λίμπιντο και ανικανότητα με την πάροδο του χρόνου.

Όπως δήλωσε ο Κάρλο Φερέστα, επικεφαλής της Ιταλικής Εταιρείας Ανδρολογίας και Σεξουαλικής Ιατρικής "όταν κάποιος μπαίνει συχνά σε πορνό σάιτ, τότε υπάρχει μια πτώση της λίμπιντο που στο τέλος οδηγεί σε αδύνατη στύση".

Στη μελέτη συμμετείχαν 28.000 άνδρες που πολλοί από αυτούς ξεκίνησαν βλέποντας πορνό ήδη από το 14 τους. Οι άνδρες αυτοί με την πάροδο του χρόνου, βαριούνται με τις γυμνές εικόνες σε σημείο όπου δεν τους προκαλείται στύση.

Τα καλά νέα είναι αυτή η "σεξουαλική ανορεξία" δεν είναι μόνιμη. Μπορεί να αντιμετωπιστεί, ίσως αγγίζοντας μια πραγματική γυναίκα.

Ωστόσο, όπως σημειώνουν οι επιστήμονες, η παρακολούθηση 20 λεπτά πορνό ημερησίως, ώστε να απαλλάσσεστε από το άγχος της μέρας δεν πρόκειται να προκαλέσει παρενέργειες.

Σημείο G: Μύθος ή πραγματικότητα;


Το ακούγαμε, το ψάχναμε αλλά δεν το είδαμε… Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το σημείο«G», που ταλαιπωρεί τους άνδρες εδώ και χρόνια, «δεν φαίνεται να υπάρχει». Πρόσφατη μεγάλη έρευνα που πραγματοποίησε ερευνητική ομάδα από το βρετανικό King's College σε δείγμα 1800 γυναικών, θέτει υπό σοβαρή αμφισβήτηση την ύπαρξη του περιβόητου σημείου.

Η συγγραφέας και επικεφαλής της συγκεκριμένης μελέτης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «είναι σχετικά ανεύθυνο να ισχυριζόμαστε ότι υπάρχει μια περιοχή που η ύπαρξή της δεν έχει αποδειχθεί ενώ την ίδια στιγμή άνδρες και γυναίκες να νιώθουν πίεση εξαιτίας της».

Οι γυναίκες που χρησιμοποιήθηκαν στην έρευνα ήταν ζεύγη μονοζυγωτικών διδύμων, γεγονός που σημαίνει ότι μοιράζονταν τα ίδια γονίδια. Όταν ερωτήθηκαν εάν έχουν σημείο «G» ένα ποσοστό της τάξης του 56% ισχυρίστηκε ότι το είχε εντοπίσει στον κόλπο του ενώ το υπόλοιπο ποσοστό απάντησε αρνητικά. Φυσιολογικά, όπως λένε οι επιστήμονες, εάν το σημείο υπήρχε πραγματικά θα είχε αναφερθεί από όλες τις γυναίκες.

Οι σεξουαλικές σκέψεις προκαλούν… φτέρνισμα!!!


Την επόμενη φορά που κάποιος θα φτερνιστεί κοντά σας, ίσως πρέπει να το εκλάβετε ως κομπλιμέντο! Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το φτέρνισμα συνδέεται με σεξουαλικές σκέψεις -τουλάχιστον σε μερικούς ανθρώπους!

Τόσο οι άνδρες, όσο και οι γυναίκες μπορεί να είναι επιρρεπείς σε αυτή τη σύνδεση φτερνίσματος-σεξουαλικών σκέψεων, ενώ η συγκεκριμένη τάση μπορεί να είναι και κληρονομική, σύμφωνα με τον δρ. Μαχμούτ Μπούτα, ερευνητή του νοσοκομείου Τζον Ράντκλιφ της Οξφόρδης, ο οποίος δημοσίευσε σχετική εργασία στο περιοδικό της Βασιλικής Εταιρίας Ιατρικής, σύμφωνα με δημοσιεύματα των Τimes και του Guardian.

Η έρευνα ξεκίνησε όταν οι ερευνητές παρατήρησαν ένα ασθενή που υπέφερε από ανεξέλεγκτα φτερνίσματα, κάθε φορά που έκανε κάποιες σεξουαλικές σκέψεις. Μετά από περαιτέρω έρευνα, συμπέραναν ότι το φαινόμενο είναι πιο συνηθισμένο από ό,τι θα περίμενε κανείς, αλλά απλώς δεν έχει ακόμα αναγνωριστεί από την ιατρική κοινότητα.

Η Lady Gaga εμπνεύστηκε και από το «Μικρό μου πόνι»


Ναι κι όμως η διάσημη τραγουδίστρια, Lady Gaga, δήλωσε πως εμπνεύστηκε και από το «μικρό μου πόνι» για να γράψει το κομμάτι «Born this way». Η ίδια λέει πως υπάρχει κάτι μαγικό πάνω σε αυτό το αλογάκι και μάλιστα αποκαλύπτει πως παλαιοτέρα είχε πάθει ψύχωση!