Kalithies News

Για το καλό του τόπου μας δεν κλείνουμε τα μάτια μας στα προβλήματα.

Επικοινωνία στήν ηλεκτρονική μας διεύθυνση kalithies_news@yahoo.gr


Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

«Η άνοδος στην τιμή των καυσίμων γονατίζει τα νοικοκυριά»



Μόνη λύση η μείωση του Ειδικού Φόρου, λέει ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Γ. Κασιμάτης

Έκκληση για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, ώστε να ομαλοποιηθούν οι τιμές στην αγορά, κάνει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς κ. Γ. Κασιμάτης.

Μπροστά στην αλματώδη άνοδο των τιμών σε βενζίνη και πετρέλαιο, που έχει φέρει σε αδιέξοδο νοικοκυριά και επιχειρήσεις, η μείωση του Ειδικού Φόρου αποτελεί την μόνη λύση, επισημαίνει ο κ. Κασιμάτης.

"Αδέσποτα" κατσίκια στη Ρόδου - Λίνδου!!


Κοπάδι από αδέσποτα κατσίκια έκανε και πάλι την εμφάνιση του στην εθνική οδό Ρόδου - Λίνδου στο ύψος του ΙΚΑ. Περίπου 30 μεγαλόσωμα κατσίκια μπήκαν στο δρόμο και στις αυλές των σπιτιών τρώγοντας ότι έβρισκαν από τους κήπους των σπιτιών και τα παρτέρια του δρόμου.
Αυτήν τη φορά δεν κινδύνεψαν οδηγοί αφού ήταν μέρα και ήταν τα ζώα ορατά από απόσταση.
Το πρόβλημα για τους οδηγούς όμως είναι σοβαρό τη νύχτα που τα κατσίκια παραμένουν ελεύθερα και εγκυμονείται κίνδυνος για ατύχημα.
Για το θέμα ρωτήθηκε και ο υπεύθυνος του δήμου Ρόδου Ηλίας Μπούκλας ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα ασχοληθεί με το θέμα, που κατά το παρελθόν έχει απασχολήσει και την εισαγγελία Ρόδου χωρίς αποτέλεσμα.

Κυνηγοί έσωσαν ελάφι στη Ρόδο


Λαχανιά Ρόδου: Ένα παγιδευμένο ελάφι έσωσαν σήμερα το πρωί οι κυνηγοί Συκόφυλλος Δημήτρης και Νίκος Στάγκας. Οι δυο κυνηγοί εντόπισαν το ελάφι παγιδευμένο σε δίχτυα ελιάς κοντά στην περιοχή του φράγματος Γενναδίου στη Ρόδο.

Στην προσπάθεια αναζήτησης τροφής τα κέρατα του αρσενικού ελαφιού μπλέχτηκαν σε δίχτυα ελιάς το οποίο ήταν μπλεγμένο στην άλλη του άκρη σε κορμό ελιάς, οι δυο κυνηγοί έσπευσαν να βοηθήσουν το ελάφι και μετά από πολύωρη προσπάθεια κατάφεραν να κόψουν με μικρο σουγιά το δίχτυ και να το απελευθερώσουν.

Το εγχείρημα ήταν επικίνδυνο καθώς το ζώο ήταν τρομαγμένο και αντιστεκόταν. Στο σημείο έσπευσαν και υπάλληλοι της θηροφυλακής.

ΤΟ GUINNESS WORLD RECORDS ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΠΙΟ ΚΟΝΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΗΣ ΓΗΣ HE PINGPING


Σήμερα, στο Guinness World Records, λάβαμε τα δυσάρεστα νέα ότι ο διάσημος και αγαπημένος κάτοχος ρεκόρ των προσφάτων ετών, He Pingping (Κίνα, γεν. 1988), ο πιο κοντός Άνθρωπος στο κόσμο, απεβίωσε εντός του Σαββατοκύριακου.

Ο He Pingping, με ύψος 74,61 εκ. γεννήθηκε στην επαρχία Huade, στο Wulanchabu, Κίνα, με μια μορφή πρωτογενούς νανισμού. Ανακαλύφθηκε από έναν τοπικό δημοσιογράφο και μετρήθηκε επίσημα από μια ιατρική ομάδα και τον αρχισυντάκτη του Guinness World Records, Craig Glenday, στο Hohhot, Μογγολία, Κίνα, το Μάρτιο του 2008. Από εκεί και πέρα, ο Pingping έγινε μια αναγνωρίσιμη διασημότητα σε όλο τον κόσμο, με εμφανίσεις σε εγκαίνια, πρεμιέρες, τηλεοπτικά θεάματα και φωτογραφήσεις. Δεν υπήρξε ποτέ ντροπαλός με τη δημοσιότητα ή με τους φανατικούς του φίλους που ήταν γοητευμένοι σε κάθε τους συνάντηση.

Ο Pingping ήταν στη Ρώμη, Ιταλία, με τον κουνιάδο του, για συμμετοχή στο «Lo Show Dei Record», μια τοπική παραγωγή που αφορά τα ρεκόρ, όπου ένοιωσε αδιαθεσία με πόνους στο στήθος. Οι παραγωγοί της τηλεόρασης επέμεναν να εξεταστεί στο κοντινότερο νοσοκομείο. Παρά το γεγονός ότι μπήκε σε πρόγραμμα θεραπείας, μερικές μέρες αργότερα απεβίωσε. Τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής είναι σε αναμονή, αλλά είναι φανερό ότι ο Pingping είχε καρδιακή επιπλοκή.