Kalithies News

Για το καλό του τόπου μας δεν κλείνουμε τα μάτια μας στα προβλήματα.

Επικοινωνία στήν ηλεκτρονική μας διεύθυνση kalithies_news@yahoo.gr


Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

As Prosexes

Ένα ζευγάρι από τις καλυθιές ετοιμάζονταν να πάει σε ένα πάρτυ μασκέ. Την τελευταία στιγμή όμως η γυναίκα του είπε να πάει μόνος αν ήθελε γιατί είχε πονοκέφαλο. Έτσι και έγινε. Η καχύποπτη σύζυγος όμως ήθελε να δει πόσο πιστός ήταν ο άντρας της. Ντύθηκε με διαφορετικό κοστούμι και πήγε και αυτή στο πάρτυ. Εκεί είδε τον άντρα της να χορεύει με μια προκλητική κοπέλα. Αποφάσισε να του κάνει ένα τεστ. Τον πλησίασε και χόρεψε μαζί του. Στη συνέχεια του είπε στο αυτί οτι έπρεπε να πάνε στη κρεβατοκάμαρα. Πήγανε αλλά του ζήτησε να κάνουν έρωτα χωρίς να βγάλουν τις μάσκες. Μόλις τελειώσανε έφυγε και γύρισε σπίτι περιμένοντάς τον. Όταν επέστρεψε στο σπίτι ο άντρας τον ρώτησε πως πέρασε στο πάρτυ. Της απάντησε οτι δεν πήγε στο πάρτυ τελικά αλλά για πόκερ με τους φίλους του, όμως ο φίλος του που του δάνεισε το κοστούμι πέρασε τέλεια.

Parastratimata

Gnostos kalithenos imera tsiknopemptis eno eixe vgi me tin parea tou gia poto aftos meta tous poulise gia na paei na G......si mia proin ala telika emine me to pouli sto xeri.....

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Ήταν μια φορά ένας κυνηγός που έπιανε συνέχεια πολλά πιθήκια. Ένας φίλος του που είχε απορία πως τα κατάφερνε θέλησε να πάει μια μέρα μαζί του για να δει πως τα πιάνει. Ξεκινάνε λοιπόν την άλλη μέρα για κυνήγι και παίρνουν μια καραμπίνα και τον σκύλο του κυνηγού. Πάνε σε ένα δέντρο, ρίχνει μια κλωτσιά ο κυνηγός, πέφτουν δύο πιθήκια, τα πιάνει ο σκύλος τα γαμάει, ψωφάνε τα πιθήκια και τα πιάνει ο κυνηγός. Πάνε σε ένα άλλο δέντρο, ρίχνει μια κλωτσιά ο κυνηγός, πέφτουν 3 πιθήκια, τα πιάνει ο σκύλος τα γαμάει, ψοφάνε τα πιθήκια, τα πιάνει ο κυνηγός.
Η ίδια ιστορία συνεχίστηκε για πολύ ακόμα, οπότε ρωτάει ο φίλος του σε κάποια φάση:
- "Ωραία όλα αυτά, αλλά την καραμπίνα τι την χρειάζεσαι;" και του απαντάει ο κυνηγός:
- "Άμα χρειαστεί θα σου δείξω".
Πάνε στο επόμενο δέντρο ρίχνει μια κλωτσιά ο κυνηγός, δεν πέφτει κανένα πιθήκι. Ρίχνει άλλη μια, τίποτα..
Οπότε γυρνάει στον φίλο του και του λέει:
- "Κράτα τη καραμπίνα, εγώ θα ανέβω στο δέντρο να ρίξω τα πιθήκια. Αν πέσω εγώ, Σκότωσε το σκύλο..!!".

Gia osous den kseroun tin istoria tou xoriou

Το παραδοσιακό παραλιακό χωριό των Καλυθιών είναι το μέρος που θα ανακαλύψετε ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής ιστορίας στο νησί της Ρόδου. Βρίσκεται στην ανατολική άκρη του νησιού, 13 χιλιόμετρα από την πόλη της Ρόδου και μόνο 2 χιλιόμετρα απόσταση από το ξέφρενο Φαληράκι. Στο γοητευτκό αυτό χωριό θα βρείτε γραφικά μοναστήρια, καθώς και ένα σπήλαιο, όπου μαρτυρούνται τα πρώτα ίχνη ανθρώπινης παρουσίας και η εξέλιξή τους στην Ρόδο.

Περπατώντας τα στενά δρομάκια και ανάμεσα στα πολλά μνημεία της περιοχής, θα εκπλαγείτε όταν διαπιστώσετε ότι χρονολογούνται στον 13ο αιώνα, όταν το χωριό αναφερόταν ακόμα ως "Καλαθιές" από το φυτό "κολυτέα" που φύτρωνε στην περιοχή.

Αξιοθέατα στις Καλυθιές υπάρχουν πολλά: η εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος με το εικονοστάσι από τον 16ο αιώνα, το Μοναστήρι της Ελεούσας με τα δύο του οικόσημα από τον καιρό των Ιπποτών και με τις εντυπωσιακές αγιογραφίες, στην δυτική πλευρά του χωριού.
Περπατήστε στα ήσυχα στενά δρομάκια και αυτά θα σας οδηγήσουν στην εκκλησία του Τίμιου Σταυρού, περιτριγυρισμένη από παλιά καφενεία - πάρτε έναν καφέ και χαλαρώστε για λίγο με την θέα του χωριού μπροστά στα πόδια σας, γιατί η εξερεύνηση δεν τέλειωσε ακόμα...

Πολύ κοντά στις Καλυθιές μην παραλείψετε το πολύτιμο θέαμα του σπηλαίου της Καλαμονιάς με τους σταλακτίτες και τα παλαιότερα μέχρι σήμερα γνωστά ανθρώπινα ίχνη της Νεολιθικής Εποχής (5000 - 3700 π.Χ).
Μην χάσετε ακόμα την επιβλητική ακρόπολη του Σαραντάπηχου και το Ερημόκαστρο με το μεγάλο τείχος του σε ψηλό σημείο, από το οποίο ωστόσο κανένα κτίσμα δεν έχει διασωθεί.